Kalmar Domkyrka

lördag, 23 mars, 2013 av Camilla Thulin

Detta mästerverk från 1660-1703, ritad av Nicodemus Tessin kallas även katedral. Precis nyrenoverad för 99 miljoner sek, väl investerade pengar. Denna barockkyrka är väl alla omvägar. Torget med rådhuset och det gamla invändigt misshandlade Stadshotell är storslaget. Talade ut med en underbart trevlig präst, det är nästan så att man har lust att gå i kyrkan om den tillhanda höll den typen av charmanta herrar och damer! Dessvärre är det för långt och otillgängligt för mig att hänga i Kalmar Katedral. Det känns som om mitt nya helgnöje är att besöka olika Domkyrkor runt om i landet. Undra vad det blir nästa helg – påsken infinner sig, så det kanske får bli min kvarterskyrka Katarina, hehehe.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Kommentera