Filodegslasagne

söndag, 3 mars, 2013 av Camilla Thulin
Varsågoda kära läsare! Ytterligare ett recept ur min och ”Bullens” bok ”Meze maritime”. Boken är tyvärr slutsåld, men du kan ju alltid låna den på biblioteket!

 

Filodegslasagne med lamm och feta

Peynirli kıymalı börek

 

Ingredienser

500 g lammfärs

5 msk olivolja

1 hackad gul lök

3 hackade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

1 pkt filodeg

1 knippe hackad persilja

300 g smulad fetaost

4 dl turkisk yoghurt

salt

nymald svartpeppar

 

Gör så här

1. Hetta upp olivoljan, tillsätt lök, vitlök och chili, bryn tills löken är genomskinlig.

2. Lägg i lammfärsen och stek tills den fått färg. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Smörj en ugnsfast form. Lägg ut tre filodegsark i formen, låt filodegen som inte får plats hänga över kanterna.

4. Lägg på hälften av lammfärsen, strö på lite persilja och hälften av fetaosten. Skeda på hälften av yoghurten.

5. Lägg på två vikta filodegsark och upprepa proceduren. Vik till sist över degen som hänger utanför och lägg på två vikta ark till.

6. Pensla med lite olivolja. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

 

 

 

Kommentera

Lästips

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Filodegslasagne

av Camilla Thulin söndag, 3 mars, 2013

Föna, platta …göm

av Camilla Thulin onsdag, 12 juni, 2013

Sommarens bästa rosé

av Camilla Thulin söndag, 7 juli, 2013

Stiltips för män

av Camilla Thulin söndag, 25 november, 2012

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013

Kurtisanen och modet

av Camilla Thulin tisdag, 6 juni, 2017

Lite om vintage

av Camilla Thulin onsdag, 16 juli, 2014

Korsetter & andra under. Del 2.

av Camilla Thulin onsdag, 19 december, 2012

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 29 januari, 2014
Bläddra i arkivet