Filodegslasagne

söndag, 3 mars, 2013 av Camilla Thulin
Varsågoda kära läsare! Ytterligare ett recept ur min och ”Bullens” bok ”Meze maritime”. Boken är tyvärr slutsåld, men du kan ju alltid låna den på biblioteket!

 

Filodegslasagne med lamm och feta

Peynirli kıymalı börek

 

Ingredienser

500 g lammfärs

5 msk olivolja

1 hackad gul lök

3 hackade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

1 pkt filodeg

1 knippe hackad persilja

300 g smulad fetaost

4 dl turkisk yoghurt

salt

nymald svartpeppar

 

Gör så här

1. Hetta upp olivoljan, tillsätt lök, vitlök och chili, bryn tills löken är genomskinlig.

2. Lägg i lammfärsen och stek tills den fått färg. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Smörj en ugnsfast form. Lägg ut tre filodegsark i formen, låt filodegen som inte får plats hänga över kanterna.

4. Lägg på hälften av lammfärsen, strö på lite persilja och hälften av fetaosten. Skeda på hälften av yoghurten.

5. Lägg på två vikta filodegsark och upprepa proceduren. Vik till sist över degen som hänger utanför och lägg på två vikta ark till.

6. Pensla med lite olivolja. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

 

 

 

Kommentera

Lästips

Boucheron

av Camilla Thulin lördag, 3 februari, 2018

Bönsallad

av Camilla Thulin onsdag, 25 juni, 2014

Skärp och midjor

av Camilla Thulin söndag, 26 maj, 2013

Haute couture, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 6 mars, 2013

Herrfötter & händer

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Sallad med marinerad rödkål

av Camilla Thulin söndag, 9 juni, 2013

Möte med Christian Louboutin

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Beckmans modefrågor

av Camilla Thulin söndag, 2 februari, 2014

Antonio, Yves & Karl.

av Camilla Thulin söndag, 15 december, 2013

Herrtips

av Camilla Thulin onsdag, 11 september, 2013
Bläddra i arkivet