Filodegslasagne

söndag, 3 mars, 2013 av Camilla Thulin
Varsågoda kära läsare! Ytterligare ett recept ur min och ”Bullens” bok ”Meze maritime”. Boken är tyvärr slutsåld, men du kan ju alltid låna den på biblioteket!

 

Filodegslasagne med lamm och feta

Peynirli kıymalı börek

 

Ingredienser

500 g lammfärs

5 msk olivolja

1 hackad gul lök

3 hackade vitlöksklyftor

2 tsk chiliflakes

1 pkt filodeg

1 knippe hackad persilja

300 g smulad fetaost

4 dl turkisk yoghurt

salt

nymald svartpeppar

 

Gör så här

1. Hetta upp olivoljan, tillsätt lök, vitlök och chili, bryn tills löken är genomskinlig.

2. Lägg i lammfärsen och stek tills den fått färg. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Smörj en ugnsfast form. Lägg ut tre filodegsark i formen, låt filodegen som inte får plats hänga över kanterna.

4. Lägg på hälften av lammfärsen, strö på lite persilja och hälften av fetaosten. Skeda på hälften av yoghurten.

5. Lägg på två vikta filodegsark och upprepa proceduren. Vik till sist över degen som hänger utanför och lägg på två vikta ark till.

6. Pensla med lite olivolja. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

 

 

 

Kommentera

Lästips

Goda Bistroadresser i Paris

av Camilla Thulin söndag, 27 oktober, 2013

Jan Hietala om män i lycra

av Camilla Thulin onsdag, 1 januari, 2014

Bönsallad

av Camilla Thulin onsdag, 25 juni, 2014

Paristapas

av Camilla Thulin tisdag, 21 augusti, 2012

Häng med till Paris!

av Camilla Thulin torsdag, 4 april, 2013

Barda om hår: 2

av Camilla Thulin söndag, 13 april, 2014

Packa rätt

av Camilla Thulin onsdag, 20 maj, 2015

Köksan och kocken

av Camilla Thulin onsdag, 18 mars, 2015

Om smycken

av Camilla Thulin söndag, 30 december, 2012

4 brutna servetter

av Camilla Thulin onsdag, 5 december, 2012
Bläddra i arkivet