Chili

söndag, 18 november, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Dagens middag, en chili con carne som sköter sig själv medan jag hundpromenerar samt ägnar mig åt klädvård och läsning. Recept: högrev läggs i en gryta, klappas in med rökt paprika, spiskummin, salt, peppar och torkad chili. Lägg på mängder av skivad gul lök, vitlök och så färsk chili efter tycke. Häll sedan på en flaska barbecue sås. Hade ingen, så jag gjorde egen sås av: HP sauce, Wochestersås, ketchup, tomatpuré, farinsocker, vitvinsvinäger och soja. Häll sedan över oxfond. Det hade jag inte heller, smulade istället sönder 2 tärningar köttbuljong i såsen, och adderade lite vatten. På med grytlocket. In i ugnen på ca 100-120 grader, låt stå i fem timmar. Ta ut, lyft på locket, dela sönder köttet med en gaffel. Smaka av. Om anrättningen blivit för blöt tar du bort vätska. Servera med en klick gräddfil. Kryddmått? Känn efter själv. Nu går jag ut.

20121118-105041.jpg

20121118-105052.jpg

20121118-105059.jpg

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera