Boktips: Sloane ranger

söndag, 21 oktober, 2012 av Camilla Thulin
Med Sloane Ranger menas unga överklass- och övre medelklass ungdomar som lever i SW London. Ordet är en mix av ”Sloane Square” och cowboyen ”The Lone Ranger”. Den ultimata handboken heter ”The Official Sloane Ranger Handbook”, skriven -1982 av två journalister på Harpers & Queen, sedan 2005 Harpers Bazaar UK.

 

”The Official Sloane Ranger Handbook” är den ultimata guiden för den som har ett starkt sug efter att leva klassiskt engelskt överklassliv. Boken ska läsas med glimten i ögat, men där finns ett och annat intressant att lära sig. Kapitlet om klädsel är perfekt för den som vill vara oklanderlig och inte sticka ut för mycket. Allt handlar om kvalitet, rea, M&S, begagnade kläder och att man skall bära plaggen tills de faller sönder. Råd som passar utmärkt i en tid som denna, när det känns helt ute att förhäva sig själv.

Överste prästinnan bland alla SR:s var Diana Spencer före sitt giftermål med prins Charles. Kuriosa är att Husky Wallenbergs smeknamn är namnet på den quiltade västen, som är ett måste i garderoben. Idag räknas James Hewitt, Tara Palmer-Tomkinson, prins Harry, Sienna Miller, Trinny och Susannah som SR:s.

Boken går att finna på nätet, köp den. Jag köpte den på Myrorna för 15 år sedan.

 

Kommentera

Lästips

På besök hos Goyard

av Camilla Thulin onsdag, 17 oktober, 2012

Hubert de Givenchy

av Camilla Thulin söndag, 16 februari, 2014

Karlar och klädkoder

av Camilla Thulin onsdag, 5 februari, 2014

Walter van Beirendonck

av Camilla Thulin onsdag, 10 september, 2014

Enkla nöjen

av Camilla Thulin torsdag, 29 augusti, 2013

Loafers

av Camilla Thulin onsdag, 25 mars, 2015

Rätt svar!

av Camilla Thulin söndag, 15 september, 2013

Kurtisanen och modet

av Camilla Thulin tisdag, 6 juni, 2017

Hos frisören

av Camilla Thulin onsdag, 8 juli, 2015

Boucheron

av Camilla Thulin lördag, 3 februari, 2018
Bläddra i arkivet