Boktips: Sloane ranger

söndag, 21 oktober, 2012 av Camilla Thulin
Med Sloane Ranger menas unga överklass- och övre medelklass ungdomar som lever i SW London. Ordet är en mix av ”Sloane Square” och cowboyen ”The Lone Ranger”. Den ultimata handboken heter ”The Official Sloane Ranger Handbook”, skriven -1982 av två journalister på Harpers & Queen, sedan 2005 Harpers Bazaar UK.

 

”The Official Sloane Ranger Handbook” är den ultimata guiden för den som har ett starkt sug efter att leva klassiskt engelskt överklassliv. Boken ska läsas med glimten i ögat, men där finns ett och annat intressant att lära sig. Kapitlet om klädsel är perfekt för den som vill vara oklanderlig och inte sticka ut för mycket. Allt handlar om kvalitet, rea, M&S, begagnade kläder och att man skall bära plaggen tills de faller sönder. Råd som passar utmärkt i en tid som denna, när det känns helt ute att förhäva sig själv.

Överste prästinnan bland alla SR:s var Diana Spencer före sitt giftermål med prins Charles. Kuriosa är att Husky Wallenbergs smeknamn är namnet på den quiltade västen, som är ett måste i garderoben. Idag räknas James Hewitt, Tara Palmer-Tomkinson, prins Harry, Sienna Miller, Trinny och Susannah som SR:s.

Boken går att finna på nätet, köp den. Jag köpte den på Myrorna för 15 år sedan.

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Antonio, Yves & Karl.

av Camilla Thulin söndag, 15 december, 2013

Dold pärla i Stockholm

av Camilla Thulin lördag, 13 juni, 2015

Kostymskolan, del två.

av Camilla Thulin söndag, 1 september, 2013

Thomas & Abba

av Camilla Thulin torsdag, 25 juli, 2013

Fötterna

av Camilla Thulin onsdag, 7 maj, 2014

Vad är stil för dig?

av Camilla Thulin onsdag, 17 december, 2014

Häng med till Krakow

av Camilla Thulin söndag, 16 mars, 2014

Amalia Gonzalez Stöckel

av Camilla Thulin onsdag, 3 juli, 2013

Den dyra väskan

av Camilla Thulin söndag, 4 augusti, 2013

Boktips: Sloane ranger

av Camilla Thulin söndag, 21 oktober, 2012
Bläddra i arkivet