Boktips: Sloane ranger

söndag, 21 oktober, 2012 av Camilla Thulin
Med Sloane Ranger menas unga överklass- och övre medelklass ungdomar som lever i SW London. Ordet är en mix av ”Sloane Square” och cowboyen ”The Lone Ranger”. Den ultimata handboken heter ”The Official Sloane Ranger Handbook”, skriven -1982 av två journalister på Harpers & Queen, sedan 2005 Harpers Bazaar UK.

 

”The Official Sloane Ranger Handbook” är den ultimata guiden för den som har ett starkt sug efter att leva klassiskt engelskt överklassliv. Boken ska läsas med glimten i ögat, men där finns ett och annat intressant att lära sig. Kapitlet om klädsel är perfekt för den som vill vara oklanderlig och inte sticka ut för mycket. Allt handlar om kvalitet, rea, M&S, begagnade kläder och att man skall bära plaggen tills de faller sönder. Råd som passar utmärkt i en tid som denna, när det känns helt ute att förhäva sig själv.

Överste prästinnan bland alla SR:s var Diana Spencer före sitt giftermål med prins Charles. Kuriosa är att Husky Wallenbergs smeknamn är namnet på den quiltade västen, som är ett måste i garderoben. Idag räknas James Hewitt, Tara Palmer-Tomkinson, prins Harry, Sienna Miller, Trinny och Susannah som SR:s.

Boken går att finna på nätet, köp den. Jag köpte den på Myrorna för 15 år sedan.

 

Kommentera

Lästips

Årets Granntant 2014: MARIA LANTZ

av Camilla Thulin fredag, 10 oktober, 2014

Dölj med concealer

av Camilla Thulin onsdag, 15 juli, 2015

Lite om smink

av Camilla Thulin söndag, 23 december, 2012

Lammfärsbiffar

av Camilla Thulin söndag, 19 januari, 2014

Klädvårdstips

av Camilla Thulin söndag, 6 april, 2014

En varuhusdoldis

av Camilla Thulin måndag, 20 augusti, 2012

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Årets Granntant heter ….

av Camilla Thulin måndag, 21 oktober, 2013

Smycken till fest

av Camilla Thulin onsdag, 2 oktober, 2013

En väldoftande historia

av Camilla Thulin onsdag, 14 oktober, 2015
Bläddra i arkivet