Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Kurtisanen och modet

av Camilla Thulin tisdag, 6 juni, 2017

Vad är stil för dig?

av Camilla Thulin onsdag, 17 december, 2014

Möte med Christian Louboutin

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Fru Bloomer och byxan

av Camilla Thulin onsdag, 3 december, 2014

Den lilla svarta

av Camilla Thulin onsdag, 15 augusti, 2012

Korsetter och andra under. Del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 28 november, 2012

Sälj kläderna

av Camilla Thulin söndag, 18 februari, 2018

Skostorleken

av Camilla Thulin söndag, 28 april, 2013

Alexander McQueen del 2/4

av Camilla Thulin söndag, 29 juni, 2014

Dyra och billiga krämer

av Camilla Thulin söndag, 24 mars, 2013
Bläddra i arkivet