Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Jan Hietala om Dardel och dandyn

av Camilla Thulin söndag, 3 januari, 2016

Cocktailparty

av Camilla Thulin onsdag, 12 december, 2012

Möt våren i Paris!

av Camilla Thulin onsdag, 27 mars, 2013

Café de la Mairie

av Camilla Thulin söndag, 10 november, 2013

Läsarfråga om strumpor

av Camilla Thulin söndag, 20 augusti, 2017

Parisparker

av Camilla Thulin lördag, 5 mars, 2016

Peeling och botox

av Camilla Thulin söndag, 2 mars, 2014

Skepparkavajen

av Camilla Thulin onsdag, 24 oktober, 2012

Åldersnojja

av Camilla Thulin söndag, 17 februari, 2013

Godaste Persiljesalladen

av Camilla Thulin onsdag, 17 december, 2014
Bläddra i arkivet