Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Amalia Gonzalez Stöckel

av Camilla Thulin onsdag, 3 juli, 2013

Kyla och långt hår

av Camilla Thulin söndag, 12 januari, 2014

Karlar och klädkoder

av Camilla Thulin onsdag, 5 februari, 2014

Barda om hår: 1

av Camilla Thulin söndag, 6 april, 2014

Hotel des Grandes Ecoles

av Camilla Thulin onsdag, 30 juli, 2014

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014

Med slimmad budget i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012

Om det här med vikt

av Camilla Thulin söndag, 7 oktober, 2012

Azzedine Alaïa

av Camilla Thulin måndag, 20 november, 2017

Madame Grès, del 2.

av Camilla Thulin måndag, 28 mars, 2016
Bläddra i arkivet