Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Druvskola

av Camilla Thulin söndag, 28 juli, 2013

Svalkande Sima

av Camilla Thulin tisdag, 3 maj, 2016

Grattis till oss!

av Camilla Thulin onsdag, 16 oktober, 2013

Karins skofråga

av Camilla Thulin måndag, 29 maj, 2017

Madame Grès, del 2.

av Camilla Thulin måndag, 28 mars, 2016

Läsarfråga om strumpor

av Camilla Thulin söndag, 20 augusti, 2017

Boktips: Sloane ranger

av Camilla Thulin söndag, 21 oktober, 2012

Med slimmad budget i Paris

av Camilla Thulin lördag, 25 augusti, 2012

Göteborg utsålt

av Camilla Thulin fredag, 8 november, 2013

Garderobstips

av Camilla Thulin onsdag, 11 december, 2013
Bläddra i arkivet