Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Bästa klappen

av Camilla Thulin onsdag, 24 december, 2014

Barda om hår: 2

av Camilla Thulin söndag, 13 april, 2014

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Parisparker

av Camilla Thulin lördag, 5 mars, 2016

Föna, platta …göm

av Camilla Thulin onsdag, 12 juni, 2013

Traditionell kvinna

av Camilla Thulin söndag, 20 januari, 2013

Enkel puttanesca

av Camilla Thulin onsdag, 31 maj, 2017

Klä er enkelt

av Camilla Thulin måndag, 25 september, 2017

Luvtröjan

av Camilla Thulin onsdag, 26 mars, 2014

Läsarbrev

av Camilla Thulin onsdag, 29 januari, 2014
Bläddra i arkivet