Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Negresco

av Camilla Thulin söndag, 9 februari, 2014

Hår och herrar

av Camilla Thulin onsdag, 11 juni, 2014

Vintage fashion

av Camilla Thulin onsdag, 8 april, 2015

Mjuk och len kropp

av Camilla Thulin söndag, 24 november, 2013

Ut ur garderoben, del 3.

av Camilla Thulin fredag, 24 augusti, 2012

Jan Hietala om män i lycra

av Camilla Thulin onsdag, 1 januari, 2014

En väldoftande historia

av Camilla Thulin onsdag, 14 oktober, 2015

Barda om hår: 3

av Camilla Thulin söndag, 20 april, 2014

Linssoppa

av Camilla Thulin lördag, 6 februari, 2016

Fina händer

av Camilla Thulin söndag, 22 september, 2013
Bläddra i arkivet