Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012

Stiltips för män

av Camilla Thulin söndag, 25 november, 2012

Dietrichs herrbyxa

av Camilla Thulin onsdag, 26 juni, 2013

Bästa klappen

av Camilla Thulin onsdag, 24 december, 2014

Vad är stil för dig?

av Camilla Thulin onsdag, 17 december, 2014

Den inre resan

av Camilla Thulin söndag, 11 augusti, 2013

Läsarfråga om glasögon

av Camilla Thulin onsdag, 19 november, 2014

Azzedine Alaïa

av Camilla Thulin måndag, 20 november, 2017

Känslig hy?

av Camilla Thulin onsdag, 29 juli, 2015

Läsarfråga om svart stretchbyxa

av Camilla Thulin torsdag, 7 januari, 2016
Bläddra i arkivet