Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Enkla nöjen

av Camilla Thulin torsdag, 29 augusti, 2013

Alexander McQueen del 2/4

av Camilla Thulin söndag, 29 juni, 2014

Möte med Chantal Thomass

av Camilla Thulin måndag, 27 augusti, 2012

Breda höfter eller?

av Camilla Thulin onsdag, 22 augusti, 2012

Haute couture, del 1.

av Camilla Thulin onsdag, 6 mars, 2013

Madame Grès, del 2.

av Camilla Thulin måndag, 28 mars, 2016

Kvinnor, lär er nätverka bättre!

av Camilla Thulin tisdag, 1 januari, 2013

Parisparker

av Camilla Thulin lördag, 5 mars, 2016

Stuprör

av Camilla Thulin söndag, 6 oktober, 2013

Vem var Monsieur Dior?

av Camilla Thulin lördag, 6 januari, 2018
Bläddra i arkivet