Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Grattis till oss!

av Camilla Thulin onsdag, 16 oktober, 2013

Alexander McQueen del 3/4

av Camilla Thulin söndag, 6 juli, 2014

Galna skönhetsideal

av Camilla Thulin onsdag, 18 december, 2013

Rohdi Heintz avliden

av Camilla Thulin lördag, 21 juni, 2014

Kurtisanen och modet

av Camilla Thulin tisdag, 6 juni, 2017

När bistron kom till Paris

av Camilla Thulin söndag, 13 oktober, 2013

Läsartävling: gissa modehus.

av Camilla Thulin torsdag, 27 juni, 2013

Ännu mer om smink

av Camilla Thulin söndag, 6 januari, 2013

Älskade body!

av Camilla Thulin söndag, 6 september, 2015

Stiltips för män

av Camilla Thulin söndag, 25 november, 2012
Bläddra i arkivet