Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Alexander McQueen del 4/4

av Camilla Thulin söndag, 13 juli, 2014

Pär Engsheden

av Camilla Thulin söndag, 5 januari, 2014

Madame Grès, del 1.

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Uppdaterad sminkrutin

av Camilla Thulin söndag, 15 maj, 2016

Filodegslasagne

av Camilla Thulin söndag, 3 mars, 2013

Den lilla svarta

av Camilla Thulin onsdag, 15 augusti, 2012

Årets Granntant heter ….

av Camilla Thulin måndag, 21 oktober, 2013

Jan Hietala om Dardel och dandyn

av Camilla Thulin söndag, 3 januari, 2016

Lika låg lön?

av Camilla Thulin söndag, 13 januari, 2013

Sommarens bästa rosé

av Camilla Thulin söndag, 7 juli, 2013
Bläddra i arkivet