Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

Lästips

Alexander McQueen del 2/4

av Camilla Thulin söndag, 29 juni, 2014

Häng med till Krakow

av Camilla Thulin söndag, 16 mars, 2014

Lättfotad

av Camilla Thulin onsdag, 20 mars, 2013

Lite om vintage

av Camilla Thulin onsdag, 16 juli, 2014

Känslig hy?

av Camilla Thulin onsdag, 29 juli, 2015

Stuprör

av Camilla Thulin söndag, 6 oktober, 2013

Jan Hietala drömmer om…

av Camilla Thulin onsdag, 31 december, 2014

Grått är flott

av Camilla Thulin söndag, 16 december, 2012

Herrtips

av Camilla Thulin onsdag, 11 september, 2013

Bootcut à la Birkin

av Camilla Thulin onsdag, 10 juli, 2013
Bläddra i arkivet