Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Ryggsäcken och Prada

av Camilla Thulin lördag, 28 maj, 2016

Årets Granntant heter ….

av Camilla Thulin måndag, 21 oktober, 2013

Omlotten

av Camilla Thulin onsdag, 4 mars, 2015

Lammfärsbiffar

av Camilla Thulin söndag, 19 januari, 2014

Skinnpaj

av Camilla Thulin onsdag, 31 oktober, 2012

Rätt svar!

av Camilla Thulin söndag, 15 september, 2013

Lite om vintage

av Camilla Thulin onsdag, 16 juli, 2014

Traditionell kvinna

av Camilla Thulin söndag, 20 januari, 2013

Antonio, Yves & Karl.

av Camilla Thulin söndag, 15 december, 2013

Potatis och mynta

av Camilla Thulin söndag, 30 juni, 2013
Bläddra i arkivet