Camillas lingonparfait

måndag, 27 augusti, 2012 av Camilla Thulin

Min favoritefterrätt. Jättelätt att göra och kan med fördel göras några dagar innan eventuella gäster kommer.

 

4 äggulor
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde
1 liten burk rårörda lingon – ta den med mest lingon i

 

Förbered en form, c:a 1,5 liter – rund eller rektangulär.

Klä formen med plastfilm/plast folie, så att det går över kanterna.

Vispa äggulor och florsocker poröst – länge, när det är fluffigt nog häll i de rårörda lingonen.

Vispa grädden något hårdare och vänd ner äggsmeten, rör om försiktigt.

Häll smeten i den plast täckta formen, låt frysa minst i 4 timmar.

Ta ut formen 15-30 min innan servering.

Stjälp upp den på passande fat och ta bort filmen.

Garnera gärna med lite granatäpple kärnor.

 

Kommentera

Lästips

Åldersnojja

av Camilla Thulin söndag, 17 februari, 2013

Hår och herrar

av Camilla Thulin onsdag, 11 juni, 2014

Fru Bloomer och byxan

av Camilla Thulin onsdag, 3 december, 2014

Rätt rouge!

av Camilla Thulin söndag, 15 november, 2015

Kroppshår

av Camilla Thulin söndag, 2 december, 2012

Grattis till oss!

av Camilla Thulin onsdag, 16 oktober, 2013

Herrtips

av Camilla Thulin onsdag, 11 september, 2013

Madame Grès, del 1.

av Camilla Thulin söndag, 28 maj, 2017

Cooking Classes Bodrum

av Camilla Thulin onsdag, 25 februari, 2015

Fina händer

av Camilla Thulin söndag, 22 september, 2013
Bläddra i arkivet